marți, 3 mai 2011

Vase de lut

A face handmade este o stare de spirit. Si pentru ca nu puteam lasa neatins un domeniu devenit foarte atractiv pentru creatorii de produse handmade, am inceput si noi sa lucram in lut. Simbol al naturii umane, material al creatiei si depozitar subtil al efemeritatii noastre in lume, lutul poarta cu sine energia elementului pamant care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa.
Poate ca cel mai bine a cantat lutul, marele poet persan, Omar Khayyám  (nativ dintr-un semn de pamant – Taur - care a impetit dragostea pentru bucuriile vietii cu elocventa si talentul literar al Gemenilor), acum aproape 900 de ani. Ne amintim cu placere versurile sale din poezia Ulciorul, splendid cantata de Iulia Iosipescu .
Rămâi să mai ciocnim o cupă / La hanul vechi de pe coclauri, / Căci pentru vin și pentru tine / Mai am în sân trei pumni de aur./ Rămâi să-nmormântăm tristețea / Si setea fără de-alinare / Cu vinul negru de la hanul / Din valea umbrelor fugare. /Știi tu, frumoaso, că ulciorul / Din care bei înfrigurată / E făurit din taina sfântă, / Din taina unui trup de fată? / L-a făurit cândva olarul / Cel inspirat de duhul rău, / Din taina unui trup de fată / Frumos și cald ca trupul tău. / Inmiresmează-te, frumoaso, / Ca pe-un altar de mirodenii, / Cât zarea-i plină de albastru / Și lumea plină-i de vedenii...
Nu ma pot abtine sa ma folosesc de inca doua strofe din poeziile sale, pentru a sublinia profunzimea lucrului in lut (poezia se numeste Prefacerea eterna)
Artistică e cupa. Noi toţi am admirat-o
Şi-am pus pe dulcea-i frunte săruturi mii şi mii
Dar timpu', - acest zănatec olar, ce-a modelat-o,
Tot el o să se-amuze, spărgând-o într-o zi.

Acest vas fu odată un biet îndrăgostit
Gemând de nepăsarea unei femei frumoase.
lar toarta era braţul ce mângâia mâhnit
Suavul gât cu-atingeri uşoare, de mătase
.
Cele doua produse prezentate aici: Vas de lut cu maci si Vas de lut cu floare albastra sunt unice. Ele pot fi achizitionate de la Leopard Amulette magazin cu doar 22 RON fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu