luni, 9 mai 2011

Gypsy style by Leopard Amulette

In ultima vreme, tot mai multa lume este interesata de stilul Gypsy. Lasand la o parte problemele geopolitice, etnice si religioase care o tulbura in prezent, lumea orientala a fost una din principalele surse de inovare pentru civilizatia occidentala. Fie ca a fost vorba de recuperarea cunostiintelor antice, salvate de arabi, fie ca a fost vorba de arta lor, pe care constrangerile religioase au fortat-o sa evadeze intr-o feerie a formelor, o betie a curbelor si unghiurilor, fie ca a fost vorba chiar de stiinta noua, posteinsteiniana, care si-a gasit o sumedenie de metafore in intuitia taoista, lumea orientala a fost un izvor nesecat de inspiratie pentru occidentali, in toate domeniile vietii lor.
Stilul gypsy, pe care tot mai multa lume il cauta, este caracterizat prin vestimentatia si accesoriile inflorate, care amintesc de explozia primaverii, de vigoarea maiestuoasa a naturii. Este un stil sincron cu preocuparile noastre fata de mediu, fiind un imn inchinat naturii la momentul ei de plenitudine.
Este de la sine inteles ca acest stil nu are nimic de a face cu vulgarizarea vietii pe care o intalnim in alte forme ale exprimarii tiganilor, asa cum sunt insipidele manele. Stilul nu cauta sa epateze trairile limita ale vietii si nici nu ar avea de ce, pentru ca se refera la viata naturala de dinaintea exodului lor in orasele transformate in piste de alergare spre bani, femei si masini scumpe.
Privit in cheie psihanalitica, stilul are o naivitatate care trimite la timpul candid al copilariei. Pledeaza pentru acest lucru predilectia pentru culorile primare sau neon. In acceptiunea lui Jung, culoarea este limbajul subconstientului”. Din aceasta perspectiva, stilul gypsy glorifica bucuria simpla si inefabila a vietii, fiind un cant inchinat acelui “Homo ludicus”, neingenunchiat inca, de experientele deplorabile pe care le ofera lumea, inainte ca visele carnii sa i se fi infipt in aura.
Pentru toti cei care vor sa incerce acest stil, noi am pregatit cateva accesorii superbe, la cel mai bun pret de pe piata. Lemnul si floricelele multicolore din lut dau glas pamantului pe care acest stil il venereaza.
Seturile (colier si cercei) pot fi achizitionate de la Leopard Amulette magazin la pretul de 40 RON pe set.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu